mandag 5. desember 2011

Julegodis


I dag har jeg fått startet så smått på julegodisen.


 

Disse herlighetene passer til lavkarbo kosthold og inneholder ikke sukker.
Hjertemannen elsker dem og dette er andre porsjon jeg lager til han!
Her er oppskriften på "Kokoskos" for dem som vil prøve:

200 gr Kokosfett
50 gr mørk sjokolade
4 dl kokos
100 gr mandler
1/2 dl fløte
2 ts flytende splenda

Smelt kokosfett og sjokolade.
Rør inn fløte og kunstig søtning.
Tilsett kokos og hakkede mandler.

Jeg legger passende porsjoner i vanlige muffinsformer,
men hvis man lar blandingen avkjøle seg litt kan man feks. forme små boller av den også.

Jeg fikk også laget en porsjon av min julefavoritt -Brente mandler...Mmmmmm!!
Jeg pleier å lage ganske mange slike porsjoner før jul.
Både fordi glasset stadig blir tomt...( hmm...skjønner ikke hvorfor..) *ler*
og fordi dette er den perfekte juleoppmerksomhet til venner og familie!

 


Kok opp vann og sukker i en kjele uten å røre i det.
La det koke på full varme til alt sukkeret har løst seg opp.
Rør inn vaniljesukker.
Skru ned varmen og ha i mandler.
Rør rundt mens vannet fordamper.
Sukkeret vil da bli til et pulver som legger seg rundt mandlene
og noe blir liggende i bunnen av gryta.
Det er viktig å røre rundt hele tiden.
Sukkerpulveret vil etterhvert begynne å smelte igjen
og mandlene vil da bli litt halvblanke. 
Det er nå du bestemmer hvor brent smak du vil ha på mandlene.
Jeg pleier å skru opp varmen litt mot slutten
og røre til alt sukkeret i gryta har smeltet og festet seg til mandlene,
og du ser at de får en gylden fin farge.
Det begynner ofte å kneppe i mandlene mot slutten.
Tilsett ca en teskje smør og rør inn til slutt.
Hell mandlene på bakepapir og spre de godt utover
så ingen blir liggende inntil hverandre. Jeg bruker 2-3 ark pr. porsjon.



Disse mandlene blir akkurat passe sprø og lette
og de er definitivt de beste brente mandlene jeg noen gang har smakt! 
Oppskriften fikk jeg for noen år siden av en kollega.

Ha en fin mandagskveld alle sammen!

Tina<3

4 kommentarer:

  1. Åhh brända mandlar är mitt favorit julgodis, detta skall jag pröva

    SvarSlett
  2. De mandlene skal jeg jaggu prøve meg på :) Fin julegave også det om man legger de i en fin krukke!

    SvarSlett
  3. Marita: Splenda er flytende kunstig søtningsmiddel og man kan nok anvende et hvilket som helst flytende kunstig søtningsmiddel , det må ikke være Splenda :-)

    Ann Kristin: ja brente mandler er en super gave!! Bare husk å la de kjølne veldig godt før du legger de på glass, ellers kan de bli litt myke.

    Lykke til og skriv gjerne hvordan de ble :-)

    SvarSlett